sâmbătă, 30 mai 2009

din nou mai... din nou TIFF

Cea de-a opta ediţie a Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF) are loc la Cluj în perioada 29 mai - 7 iunie. Festivalul Internaţional de Film Transilvania (TIFF) este organizat de Asociaţia Pentru Promovarea Filmului Românesc. Este primul festival internaţional de film de lung-metraj din România.


Vineri seara, peste 1000 de cinefili clujeni şi nu numai, au luat cu asalt cinematograful Republica pentru a participa la gala de deschiderea Festivalului Internaţional de Film Transilvania 2009, unde au avut ocazia să vizioneze filmul „Aminitiri din Epoca de Aur”, regizat de Ioana Uricaru, Hanno Hofer, Răzvan Mărculescu, Contantin Popescu şi Cristian Mungiu. „Amintiri din Epoca de Aur” a fost proiectat în premieră absolută pe ecranele din România, în prezenţa regizorilor, actorilor şi echipei realizatoare.
La gala de deschidere a festivalului de la Cluj au participat Tudor Giurgiu, directorul festivalului, actoral Dorel Vişan, Ana Maria Marinca, Cristian Tudor Popescu, Emil Hurezeanu, Mihai Chirilov, directorul Artistic al festivalului, solistul trupei Vama, Tudor Chirilă, primarul Sorin Apostu, preşedintele Consiliului Judeţean, Alin Tişe, prefectul judeţului, Florin Stamatian, Gheorghe Funar şi Vasile Dâncu.

Anul acesta la Cluj se vor vedea 209 filme care vin din 39 ţări în nouă cinematografe.

Un comentariu:

julia spunea...

Ce mi-am dorit sa fiu si eu acolo...
Premiul de creativitate te asteapta sa-l ridici cind ai tu timp.week-end placut!