vineri, 19 iunie 2009

"Hă, hă, hă... Google, nu profesori!"


"Hă, hă, hă... Google, nu profesori!"


"Despre Herodot orice elev poate afla de pe Google". Din păcate acelaşi Google a indexat şi enormitatea asta, debitată, pentru a nu spune "emanată", de Traian Băsescu. Aşadar, dragi profesori, asta e părerea pe care o are preşedintele României despre dumneavoastră. Că nu valoraţi mai mult decât Google, că, la o adică, puteţi fi înlocuiţi de celebrul motor de căutare şi, cât mai aveţi timp, ar fi bine să vă reprofilaţi în ospătari, chelneri, constructori, agricultori, de care ţara asta are mai mare nevoie acum.
Sistemul românesc de învăţământ e la pământ.
Viziunea lui Băsescu arată de unde vine problema. Cum să te aştepţi ca sistemul să fie reformat în mod real, să existe vreo preocupare în acest sens, în condiţiile în care însuşi şeful statului dă de înţeles că nu avem nevoie de profesori? Că Google poate face munca tuturor învăţătorilor şi profesorilor din România? Unde mai pui că Google nu iese în stradă şi nu cere majorări salariale de 10, 20 ori chiar 50%!
Uite-aşa, Băsescu a găsit soluţia pentru salariile profesorilor. În fond, e mai ieftin abonamentul la internet, decât susţinerea educaţiei. Deşi, mă întreb, oare cine o să-i mai înveţe pe elevi să utilizeze internetul? Cine o să-i mai înveţe să citească ce apare pe internet? Şi, mai ales, să înţeleagă ceea ce scrie acolo? Desigur, pentru cei de-o minte cu Băsescu, ăsta ar fi ultimul lucru de dorit. Ca oamenii să înţeleagă. Să priceapă ceea ce li se întâmplă.
Pentru Băsescu şi cei din tagma lui ar fi mult mai simplu ca totul să fie luat cum le-a fost servit. Cu copy-paste. Şi înghiţit apoi fără nicio problematizare. Domnule Băsescu, ştiţi ce se mai poate afla de pe Google? Că, în curând, vin alegerile. Şi că profesorii au drept de vot.
Dacă nu credeţi, daţi un search pe Google.

Articolul este preluat de pe Clujeanul.

3 comentarii:

anemarie spunea...

sigur! cand nu vor mai fi profesori vom da un “sărci pe goagăl”!

Anonim spunea...

nu e greu de gasit informatii pe net!
problema e sa stii ce sa faci cu ele!

Miriam spunea...

Of! De ce nu vede cine trebuie că fără învăţământ nu se poate face nimic? Ce e aşa de greu? Nu trebuie decât o logică simplă să putem ajunge la o astfel de concluzie! Dacă vrei să distrugi ţara, un neam, un viitor, distruge învăţământul prin neglijare...