duminică, 10 martie 2013

cuvinte ziditoare

Ai grijă de tine cu adevărat în fiecare zi. Eşti unic şi extraordinar, chiar dacă ai uitat.

Cel mai important este nu ceea ce oferim oamenilor, ci ceea ce trezim în ei.

 Nu sufăr că te pierd, ci că n-am ştiut să te întâlnesc la miile de cotituri ale vieţii noastre comune.

 A merge mai departe cu cineva înseamnă de multe ori a merge mai aproape.

 Te vreau pe tine, pentru că-i mai simplu decât să îmbrăţişez omenirea întreagă - de care aş avea nevoie ca să te înlocuiesc.

 A merge până la capăt în iubire înseamnă să mergi către o mare diferenţiere, să-ţi asumi riscul de a descoperi bogăţiile, insuficienţele şi uneori mediocrităţile celuilalt.

 Nu este suficient să iubeşti, este necesar ca această iubire să fie primită, acceptată şi chiar amplificată de celălalt.

 Dragostea nu se poate mulţumi cu propria fericire. Are nevoie de calitatea şi de creativitatea unei relaţii pentru a-şi supravieţui sieşi.

 Dacă a primi este în centru, a da este sus, a refuza este jos. Mai rămân de o parte şi de cealaltă renunţarea care înalţă, toleranţa care îmbogăţeşte.

 Nu dragostea ţine doi oameni împreună pe termen lung, ci respectul care există între ei; reciprocitatea posibilă a schimburilor dintre ei şi vitalitatea mesajelor pe care şi le trimit unul celuilalt.
                    ( citate din cărțile lui Jacque Salome)

Nu uitași, vă rog, să vă spuneți părerea referitoare la cărțile  pe care vi le-am povestit. Comentariile vostre sunt importante pentru mine și pentru natură!

2 comentarii:

elena marin-alexe spunea...

Interesantă selecţie!

loredana şi robert spunea...

Ma bucur ca ti-a placut!