marți, 2 septembrie 2014

Cele Cinci Elemente - roza vanturilor in Feng Shui


Cele 5 Elemente - Roza vanturilor in Feng Shui!Teoria celor cinci elemente reprezinta unul dintre fundamentele artei Feng Shui. In limba chineza, aceasta teorie este cunoscuta sub denumirea Wu Xing. Wu reprezinta cifra 5, iar alaturarea cuvantului Xing poate fi tradusa prin cinci energii Chi diferite, care actioneaza in momente diferite. Cele cinci elemente sunt Apa, Lemnul, Focul, Pamantul si Metalul.

Apa, energie Chi prezenta in special iarna, reprezinta succesul financiar, dar si inundatiile sau, tradus pe intelesul amatorilor de Feng Shui, riscul de a pierde tot intr-un interval de timp extrem de scurt. Apa este un puternic element Feng Shui care poate dezvolta atat consecinte pozitive, cat si negative. Nimeni nu poate avea prea multa sau prea putina apa. Maestrii Feng Shui recomanda acest element tuturor celor care urmaresc cresteri ale veniturilor. Reprezentand un flux permanent al banilor, Apa si, implicit, reprezentarile simbolice ale acestui element trebuie pozitionate in birou sau acasa astfel incat sa atraga venituri tot mai mari si nu sa faciliteze scurgerile financiare.

Prin verticalitatea si sensul de crestere, Lemnul, un al element Feng Shui de maxima importanta, simbolizeaza expansiunea, starea evolutiva a tuturor lucrurilor. Pentru a intelege acest principiu, te poti gandi la samanta unui copac puternic. Energia Chi specifica acestui element face ca din samanta sa creasca o tulpina, frunze si flori. Cei care isi doresc sa fie consecventi in privinta succesului inregistrat in familie, in dragoste sau pe plan social trebuie sa activeze Lemnul prin plantarea mai multor plante in zona de est si sud-est a camerei in care lucreaza sau unde locuiesc.

Focul este singurul element Feng Shui care se raspandeste in toate directiile. Radiaza, emana caldura si, necontrolat, poate produce dezastre. In acelasi timp, Focul poate aduce faima, lumina si succes spontan. Prin plasarea de obiecte simbolice specifice acestui element Feng Shui in spatiul de lucru, te poti bucura de o popularitate de mari proportii. Insa nu exagera, deoarece Focul poate la fel de bine sa neutralizeze celelalte energii Chi.

Ascutit, indreptat catre interior, letal uneori si extrem de puternic, Metalul este elementul Feng Shui cel mai usor de controlat. Banal pentru unii, dar foarte important pentru altii, acest element Feng Shui isi pastreaza o aura de exclusivitate care confera o putere covarsitoare tuturor celor care ii apreciaza calitatile. Energia Chi a Metalului emana putere si autoritate. In combinatii cu reprezentari Feng Shui ale focului, poti fi sigur ca tii Metalul sub control.

Calduros si placut privirii, Pamantul este cel mai accesibil dintre cele cinci elemente Feng Shui. Avand o energie optima, Pamantul este ocrotitorul caminului si, in combinatie cu alte elemente, iti confera stabilitate si noroc pe plan financiar. Totusi, fii foarte atent cum asociezi Pamantul in sistemul stelelor zburatoare. Orice greseala in acest sens iti poate crea o evidenta predispozitie catre stari bolnavicioase, ghinion si accidente.

In Feng Shui, numerele 2 si 5 din sistemul stelelor zburatore corespund elementului Pamant. Acestea sunt resposabile pentru efectele negative ale acestui element, efecte care pot fi neutralizate cu ajutorul simbolurilor feng shui corespunzatoare Metalului.

 http://www.fengshui-market.ro

Niciun comentariu: