joi, 26 mai 2011

Zi-le de Cluj!

Între 27 mai şi 3 iunie 2011 vor fi organizate manifestări pentru clujenii de toate vârstele, precum şi pentru vizitatori. Vineri, în prima zi a evenimentului vor avea loc acţiuni în mai multe locuri din Cluj-Napoca: P-ţa Unirii, P-ţa Muzeului, strada Mihail Kogălniceanu, zona Zidul Cetăţii, strada Potaissa, Fortăreţei, I.M.Klein, Bastionul Croitorilor, Baza Sportivă Unirea şi Memo 10 (Restaurantul Primăriei).
Locaţia principală a Zilelor Oraşului este Piaţa Unirii, unde vineri, evenimentele vor începe la ora 15.30 cu o Paradă a sportului clujean, la care vor participa juniorii cluburilor sportive din oraş.
Deschiderea oficială a Zilelor municipiului va avea loc tot în Piaţa Unirii, de la ora 17.00, cu un concert susţinut de Andra. Programul din Piaţa Unirii va continua cu concursuri şi concerte susţinute de trupele Incognito, Deep Central şi Akcent.
În Piaţa Muzeului, de la ora 18.00 va începe concertul de muzică uşoară susţinut de elevii Şcolii Populare de Arte „Tudor Jarda”, după care va urma cel al trupei Six Martini.
Pe strada Mihail Kogălniceanu, la ora 13.00, se va deschide „Promenada Cărţilor”. Pe tot parcursul zilei de vineri, în această locaţie vor avea loc lansări de cărţi şi reviste.
Zona Zidului Cetăţii şi a străzilor Potaissa, Fortăreţei şi I.M. Klein, va fi rezervată, în perioada festivalului meşterilor populari şi ONG-urilor. De la ora 12.00 va avea loc deschiderea Fest ONG Transilvania şi a Târgului Asociaţiei Meşterilor Populari Clujeni.
Bastionul Croitorilor va fi, de asemenea, gazdă a Zilelor oraşului, începând de vineri, 27 mai 2011, de la ora 10.00. Aici vor avea loc expoziţii, iar de la ora 18.00 se vor deschide Serbările Medievale.
Festivalul Culinar Internaţional va debuta la Restaurantul Memo 10 cu Ziua Culinară Maghiară. Între orele 11.00 şi 18.00, clujenii care vor lua masa la restaurantul Primăriei, vor avea ocazia să servească preparate din bucătăria maghiară.
Un alt eveniment cuprins în debutul Zilelor municipiului este „British Documentary”, care va avea loc la Cinematograful „Florin Piersic”. Pe parcursul primei zile a festivalului se vor difuza două filme din cadrul programului New Work New Audiences al British Council. Este vorba despre The Age of Stupid ( ora 12.00) şi Here’s Johnny (ora 14.00).
Poftiti la Cluj sa va distrati!

2 comentarii:

Dana spunea...

Multumesc de invitatie! As vrea eu sa vin...

Anonim spunea...

Nu am reuşit să merg deşi îmi doream foarte mult! Frumos blog