luni, 2 februarie 2009

Alte visuri....

Visuri! şi visuri …

„Când visează, omul e un zeu, cand gândeşte, un cerşetor.” (Friedrich Holderlin).
„Orice vis poate fi transpus în viaţă de cei care sunt destul de puternici pentru a crede în el.” George Bernard Shaw.

Toti avem visuri. Visuri peste visuri. Visuri nemumărate. Uneori ele se împlinesc. Alteori nu. De multe ori, doar două lucruri stau în calea împliniriii unui vis: capacitatea de a visa si înfăptuirea visului. Paradoxal lucru, uneori în calea visului stă visul însuşi. Pe care îl vedem mult prea mare pentru puterile noastre, prea măreţ pentru a crede în el. Renunţăm de multe ori la un vis înainte ca acesta să prindă contur.
Visele ne schim¬bă sufletul, credinţa în Dumnezeu, în noi înşine şi în ceilalţi, asa cum schimbă si lumea din jurul nostru. " Sunt doua feluri de a-ţi trăi viaţa...Unul - de a crede că nu există miracole. Altul - de a crede ca totul este un miracol. " spunea cândva Albert Einstein. Numai că uneori, nu ştiu de ce, nu acordăm nici o şansă miracolului. Vedem doar un mod de a ne trăi viaţa.
Cred că noi toti avem un dar unic ce va furniza scop şi sens existenţei noastre. Trebuie să-l descoperim si sa-l facem să prindă viaţă, să indraznim sa avem visuri si sa cultivam curajul de a le implini. In felul acesta, ne vom transforma in cine ne-am născut sa fim. Altfel, nu vom acumula decât regrete şi veşnicele întrebări care încep invariabil cu „ce ar fi fost dacă...?”

4 comentarii:

anonim spunea...

Buna,
as dori sa discut cu tine in legatura cu un parteneriat daca se poate, daca nu sa-ti cer 2-3 sfaturi macar.
Ai putea sa ma contactezi pe adresa de Y!M electronic_consultance ?
Ti-am scris acest comentariu pentru ca nu am gasit date de contact pe blog, si o sa te rog sa il stergi dupa ce il citesti.
Multumesc

Mariana spunea...

Mă întreb uneori: oare chiar e edevărat că visul nu renunţă niciodată la noi?!...Câteodată, mi se pare că renunţă aşa de uşor....Mi se pare...
Că de fapt raţiunea de a exista a visului este să fie mereu prezent aproape de fiinţa noastră...
Prin vise ne arătăm dorul nostru de mai bine, de mai frumos, de mai ca în Cer...
Necazul meu e că visele mele au prea multe detalii...sunt adevărate scenarii care îşi aşteaptă punerea în ,,scena" vieţii...
Încă de când eram adolescentă m-au fermecat şi mi-au dat speranţă două versuri dintr-o cântare de Traian Dorz:

,,Ce minunat mi-a fost cu Tine
tot lungul drum călătorit,
ca-n dimineţile senine
trăirea unui vis dorit!"

E minunat să trăieşti împlinirea unui vis dorit într-o dimineaţă senină!

E clar!!! Sunt o visătoare...Visez tot ceea ce pare imposibil...relaţii armonioase între toţi oamenii...creştini autentici purtători de Hristos...pace peste tot...flori...soare...curcubeu...îngeraşi...oameni zâmbind sincer...Visez Iubirea ,,la ea Acasă"...

Visez mereu...şi uneori ,,ajut" la împlinirea visului...Oare greşesc?!

Dragii mei, e atâta frumuseţe aici!!!
Vă mai aşteptăm la ,,Povestea unui îngeraş". Intervenţia a voastră a fost excepţională! Mulţumim!

Mariana spunea...

Wau!!! Ştiţi ce cuvânt de verificare am avut la comentariul precedent?! ,,înger" :) Ce minune!!!

loredana şi robert spunea...

sa stii mariana ca si noi suntem niste visatori1 si ne place asta! nici nu incercam sa schimbam ceea ce suntem! si noua ne plac visele si ne straduim sa nu taiem aripile nimanui! nici macar a unui vis!