marți, 15 ianuarie 2013

Cimitirul vesel de la Sapanta, nr.1 in top

Cimitirul vesel de la Sapanta, nr.1 in top
         Topul celor mai frumoase 10 locuri de odihna vesnica de pe glob a fost realizat de publicatia franceza L’Express. Fiecare cimitir are o scurta descriere – iata top 10 cele mai frumoase cimitire din lume, potrivit L”Express, numarul din noiembrie 2012:
1. Cimitirul din Sapanta, Romania: “La 700 km nord-vest de Bucuresti, satul Sapanta este cunoscut pentru ca aici se afla unul dintre cele mai colorate cimitire din lume. Stilul si inscriptiile poetice, precum si mozaicul folosit sunt expresia vietii defunctului. Traditia a fost inceputa in 1930 de catre un artist local si este perpetuata si astazi”, noteaza evz.ro.
2. Cimetiere du Pere Lachaise, Paris (Franta): “Este cel mai mare cimitir din Paris, un adevarat obiectiv turistic, care atrage, anual, peste doua milioane de vizitatori!” Aici isi dorm somnul de veci Oscar Wilde, Jim Morrison si Chopin.
3. Cimitirul vechi evreiesc din Praga (Republica Ceha): “Aici, in inima orasului vechi, se afla aproximativ 12.000 de pietre funerare, stivuite la intamplare. Cea mai veche piatra dateaza din 1439”.
4. La Recoleta, Buenos Aires (Argentina): “Statui si mausolee spctaculoase, unde se odihneste inclusiv mult venerata Eva Peron”.
5. Cimitirul Green Wood, New York (SUA); “Cel mai inalt punct al cartierului Brooklyn (66 m) se afla aici, din mijlocul caruia se deschide o panorama unica, superba asupra noilor cladiri ale NewYork-ului”.
6. Cimitirul Highgate, Londra (Marea Britanie): “Sculpturile si stil gotic si victorian contribuie la atmosfera sumbra care domneste in acest loc de odihna impadurit, lucru care a dat nastere la multe povesti cu fantome”.
7. Cimitirul Xoxocotlan, Santa Cruz (Mexic): “La 1 noiembrie, mexicanii ii comemoreaza pe cei dragi, de Ziua Mortilor. Ei decoreaza mormintele si canta rugaciuni in aceasta zi, totul sub ochii turistilor invitati la festivitati”.
8. Cimitirul National din Arlington (Virginia, SUA): “Mai mult de 290.000 de morminte ale americanilor care au luptat in timpul conflictelor din istoria tarii se afla aici. Suprafata – 2.53 km patrati!”
9. Forest Lawn, Los Angeles (SUA): “La Hollywood cum poate arata un cimitir decat spectaculos! Sub dealurile acestui taram legendar se odihnesc vedetele sale, precum Michael Jackson, Bette Davis, Fritz Lang sau Elizabeth Taylor”.
10. Cimitirul Waverley (Australia): “Un loc ce domina suburbiile de la Sud-Est de Sydney. In plus fata de peisaj, se pot admira mormintele colosale si monumentele bine conservate ale epocii victoriene si edwardiene”.

Niciun comentariu: